Getty Images
De peterselie maakt het af!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- 500 gram gekookte bietjes
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel olie
- 6 bladen ijsbergsla
- 75 gram verse geitenkaas
Bereiding
- Kook de linzen eventueel gaar en laat ze uitlekken.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
- Maak een dressing van de kleingesneden peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de bietjes en de linzen.
- Was de slabladen en dep ze goed droog.
- Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Rol de rest van de sla op en snijd in reepjes.
- Meng de reepjes sla door de bietjes en linzen en schep dit op de slabladen. Verkruimel er de geitenkaas over.
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
350kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
880 milligram
Bron
- Voedingscentrum