Getty Images
Een snel en makkelijk hoofdgerecht dat in ongeveer 15 minuten op tafel staat. Laat het u smaken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 groene appel
- 1 eetlepel tahin (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
- +1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
- Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
- Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
- Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepel aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum