Getty Images
Simpele smaakmaker.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd:15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 ei
- 1 sjalotje
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- Nootmuskaat
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool in weinig water in 10 – 12 minuten gaar.
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Maak het sjalotje schoon en snijd hem klein.
- Fruit het sjalotje in de margarine zacht.
- Pel het ei en hak het klein.
- Meng het eierkruim door de sjalot en maak dit op smaak met wat nootmuskaat.
- Doe de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal en strooi het mimosamengsel er over.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 vegetarische schnitzels
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 6 grote opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 115 kcal | 480 kcal |
Eiwit | 7 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 35 gram |
Vet | 6 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum