Getty Images
Soms is het lastig om je aan het weekmenu te houden. Je hoofd wil wel, maar je maag schreeuwt om pizza. De oplossing? Bloemkoolpizza!
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1/2 paprika (om het even welke kleur)
- 50 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 2 theelepels oregano
- snufje zout en peper
- pastasaus
- 2 tomaten
- mozzarella
- 1 rode ui
- 50 gram geraspte kaas
- verse basilicum
- rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd en was de bloemkool.
- Maal het fijn in de keukenmachine
- . Hierna gaar je de bloemkool ongeveer 4 minuten in de magnetron.
- Er komt veel vocht vrij tijdens het garen.
- Daarom is het handig om een schone theedoek klaar te leggen, waarmee je de bloemkool goed kunt uitwringen.
- Hierna meng je de bloemkool samen met het ei, de oregano, 50 gram kaas en een snufje peper en zout tot het een goed geheel wordt.
- Kneed het deeg eventjes door en maak er een egale bodem van op een bekleedde bakplaat. Duw deze even goed aan met vingers of met een lepel.
- De bodem gaat nu een kwartier in de oven. Als de bodem goudbruin is haal je hem uit de oven.
- Bestrijk de bodem met de (zelfgemaakte) pastasaus en bedek met de gesneden tomaat, uit, mozzarella, gesneden paprika en geraspte kaas.
- Bak nog 5 tot 10 minuten af in de oven en garneer met verse basilicum en rucola.