Getty Images
Maak deze salade op smaak met ansjovis, dat geeft een lekker pittig smaakje. U kunt na een half uurtje samen genieten van deze salade. Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 3 ansjovisfilets (blik)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 4 zwarte en 4 groene olijven
- 2 augurken
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
- Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Meng dit door de bloemkool.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes kip en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram kipreepjes
- 1 eetlepel olie
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum