Bloemkoolsalade

Getty Images

De voorbereidingen voor deze salade zijn zo gepiept. Even een uurtje laten marineren en klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool.Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
  5. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
  6. Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
  7. Maak op smaak met azijn.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika: bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum