Boerenomelet

boerenomelet
Getty Images

Lekker makkelijk en gevuld. Een boerenomelet met champignons en doperwtjes of vul het met groente naar uw eigen keus! Geniet ervan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • Restje groente of 1 kleine blikje gemengde groente of 100 gram doperwtjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 4 eieren
  • ½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Snijd eventueel de groente kleiner.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Klop de eieren los met de melk. Voeg de peterselie en wat peper toe.
  6. Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.


Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel bieslook
  • azijn
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum