Getty Images
Dit gerecht zit boordevol vitaminen, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram witte of 300 gram groene asperges
- 1 kleine pot of blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- Stukje ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Ca. 2 eetlepels azijn
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 8 blaadjes basilicum
- 2 pitabroodjes
Bereiding
- Maak de asperges schoon en kook ze gaar. Laat de asperges afkoelen.
- Laat de bonen uitlekken.
- Snijd het stukje ui en een half teentje knoflook klein. Maak een sausje van 1 eetlepel olie, de azijn, de ui, de knoflook en wat peper en meng dit door de bonen. Laat dit enige tijd intrekken.
- Snijd de asperges en de geroosterde paprika in stukjes.
- Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
- Meng de asperges, paprika en basilicum door de bonen en laat de smaak op een koele plaats nog enige tijd intrekken.
- Pers de andere helft van het teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de rest van de olie door.
- Snijd de pitabroodjes horizontaal in 2 lagen en snijd de stukken in repen. Schep de knoflookolie door de repen pitabrood en bak ze in de hete (gril)pan bruin en knapperig.
Ingrediënten over?
Asperges:
Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Bewaar ze eventueel gewikkeld in een vochtige theedoek maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
375kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum