Bonensalade met tonijn

salade
Getty Images

Een lekkere salade met veel groenten, kruiden en tonijn. Enjoy!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blikje witte bonen
  • 1 blikje zwarte nierbonen (kidneybeans)
  • ½ (rode) ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • Mespunt suiker
  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken.
  2. Snijd de ui heel fijn.
  3. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  4. Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de keukenkruiden, wat suiker en peper.
  5. Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  10. Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat peper toe.


Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

2 sneden volkorenbrood

Voedingswaarden

Energie 
385kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum