Getty Images
Een lekkere salade met veel groenten, kruiden en tonijn. Enjoy!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine pot of blikje witte bonen
- 1 blikje zwarte nierbonen (kidneybeans)
- ½ (rode) ui
- 3 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
- Mespunt suiker
- ½ komkommer
- 3 tomaten
- 6 olijven zonder pit
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken.
- Snijd de ui heel fijn.
- Was de peterselie en knip het kruid klein.
- Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de keukenkruiden, wat suiker en peper.
- Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
- Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat peper toe.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum