Getty Images
Tomatentartaar met mosselen en een fijne salade is ook een heerlijk voorgerecht!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 500 gram mosselen
- 125 milliliter witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 1 augurk
- 1 eetlepel peterselie of munt, fijngehakt
- 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 trostomaten
- 2 semi-gedroogde tomaten in olie (pot)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel kappertjes, fijngehakt
- 4 dikke plakken zuurdesem of vloerbrood
- 50 gram bladslamelange
- 1/2 rode ui, in ringen
Bereiding
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Doe de mosselen met 75 milliliter wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
- Maal er royaal peper over.
- Kook de mosselen 6 tot 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Haal de mosselen uit de schelp.
- Snijd de augurk in piepkleine blokjes.
- Meng de augurk, de kruiden en het sjalotje door de mayonaise.
- Verdun met 50 milliliter witte wijn en breng de kruidensaus op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
- Hak de gedroogde tomaat klein en meng met de mosterd en de kappertjes door de blokjes tomaat.
- Breng de tomatentartaar op smaak met zout en peper.
- Leg het brood op vier borden.
- Verdeel er de slamelange, de uienringen, de tomatentartaar en de mosselen over.
- Serveer met het kruidensausje.