Getty Images
Zet ook eens een vegetarische maaltijd op tafel. Zoals dit recept met tempeh bijvoorbeeld. Tahoe en tempeh bestaan compleet uit sojabonen. Maar ook in andere vleesvervangers zitten sojabonen of eiwitten uit de sojaboon.
Aantal personen
2 personen
Bereidingsduur
30 + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
- 200 gram tempeh
- stukje verse gember (3 cm)
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- rasp en sap van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 el sesamzaad
- 2 eetlepels olie (sesam of zonnebloem of olijf)
- 300 gram (Shanghai) paksoi
- 1 ui
- 50 gram cashewnoten
- 120 gram (soba) noedels
- eventueel extra limoen
Bereiding
- Snijd de tempeh in plakjes van 1 cm. Maak een marinade: rasp de gember boven 3 eetlepels sojasaus, roer de honing, de helft van het limoensap en de limoenrasp erdoor. Pers 1 teentje knoflook erboven uit en meng het sesamzaad en 1 eetlepel olie erdoor. Schep de tempeh door de marinade en laat dit minimaal half uur staan.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ui en snijd deze in partjes, snijd het tweede teentje knoflook in plakjes en de paksoi in stukjes. Hak de cashewnoten. Verdeel de gemarineerde tempeh over een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat en zorg dat alle stukjes plat liggen.
- Zet de tempeh in het midden van de oven en bak deze in 15 tot 20 minuten bruin en knapperig. Draai de stukjes halverwege een keer.
- Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de resterende lepel olie en roerbak hierin de ui, knoflook en paksoi in 10 minuten gaar.
- Breng op smaak met een beetje achtergehouden limoensap en sojasaus. Verdeel de noedels over de kommen en schep de paksoi erbij. Leg de tempeh erbij en strooi de gehakte cashewnoten erover.
- Serveer eventueel met een partje limoen en wat sambal.
Tip
Geen liefhebber van paksoi? Gebruik dan verse grove spinazie.
Bron
- Plus Magazine