Getty Images
De broccolicouscous maak je met de keukenmachine of een rasp.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 zakjes tijm
- 4 eieren
- 500 gram broccoli
- 1 eetlepel hazelnoten
- 1 limoen
- 6 takjes peterselie
- 8 blaadjes munt
- 2 theelepels ras el hanout of baharat (specerijenmengsel)
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in boogjes.
- Bak de ui, knoflook en de bleekselderij zacht in 1 eetlepel olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de tijm en breng dit aan de kook. Laat de tomatensaus 20 minuten zacht koken.
- Kook de eieren hard.
- Was de broccoli en verdeel het in stukken. Maal de broccoli in de keukenmachine tot kruimels of rasp de groente grof.
- Hak de hazelnoten klein.
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
- Was de peterselie en de munt en knip ze klein.
- Verwarm de rest van de olie en bak hierin het specerijenmengsel tot het gaat geuren.
- Voeg de broccoli toe roerbak de broccoli in 2 minuten gaar.
- Maak op smaak met de geraspte limoenschil en de verse kruiden en schep de hazelnoten er door.
- Pel de eieren en snijd ze in parten en geef ze met de tomatensaus bij de broccolicouscous.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
400 milligram