Getty Images
Lekker met wat rucola
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram gestoomde makreel
- 8 sprieten bieslook
- 2 eetlepels magere kwark
- Citroensap
- Handje (rucola) sla
- 4 volkoren boterhammen
- Halvarine of margarine uit een kuipje
Bereiding
- Verwijder graatjes van de makreel.
- Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
- Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
- Was de sla en laat het goed drogen.
- Rooster het brood en laat het afkoelen.
- Besmeer het brood met halvarine en de makreelspread en leg er sla op. Snijd de boterhammen schuin door.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
570 milligram