Brood met makreelspread

Getty Images

Lekker met wat rucola

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gestoomde makreel
  • 8 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels magere kwark
  • Citroensap
  • Handje (rucola) sla
  • 4 volkoren boterhammen
  • Halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Verwijder graatjes van de makreel.
  2. Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
  3. Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
  4. Was de sla en laat het goed drogen.
  5. Rooster het brood en laat het afkoelen.
  6. Besmeer het brood met halvarine en de makreelspread en leg er sla op. Snijd de boterhammen schuin door.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
570 milligram
Auteur