Getty Images
Met dit broodje krijg je voldoende eiwitten binnen.
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 1 sneetje bruin brood
- olijfolie extra vierge
- 1 kleine avocado
- citroensap
- scheut gewone azijn
- 1 vers ei
- beetje veldsla of babyspinazie
- zeezout
- zwarte peper
Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook.
- Zet het vuur lager zodat het water nog net tegen de kook aan zit en schenk er een flinke scheut azijn in. Dit zorgt ervoor dat het eiwit snel stolt.
- Roer met een lepel in hetzelfde tempo door het water waardoor je in het midden een minidraaikolk veroorzaakt.
- Pak vervolgens gelijk een ei, breek deze en laat het volledige ei rustig in de draaikolk’vallen’. Je zult zien dat het ei meedraait en het eiwit rondom het eigeel stolt.
- Laat het ei 2 tot 3 minuten koken voor zachtgekookt en 4 tot 5 minuten voor compleet gestold.
- Schep het daarna voorzichtig uit de pan.
- Smeer terwijl je op het ei wacht de sneetjes brood in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill of in het broodrooster.
- Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit.
- Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in dunne reepjes.
- Sprenkel hier een klein beetje citroensap over.
- Leg het geroosterde broodje op een bordje en leg hier de sla of spinazie en de avocadoreepjes op. Het gepocheerde ei gaat hier weer bovenop.
- Breng op smaak met zeezout en wat zwarte peper.
Vind je de traditionele manier van pocheren te moeilijk? Allerhande heeft een prima foodhack: