Broodje zuurkool

Getty Images

Vandaag staat op het menu: broodje zuurkool. Een gerecht met een stevige bite dat snel klaargemaakt is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ groene paprika
  • 25 gram pepercervelaatworst
  • 2 plakjes rookvlees
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram zuurkool
  • 2 eetlepels hotketchup
  • Paprikapoeder
  • 2 italiaanse bruine bollen

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  2. Snijd de halve paprika in reepjes.
  3. Snijd de cervelaatworst en het rookvlees in reepjes.
  4. Bak de ui in de margarine zacht.
  5. Voeg de vleeswaren en de zuurkool toe en warm dit goed door.
  6. Maak de zuurkool op smaak met de hotketchup en wat paprikapoeder.
  7. Snijd de bollen open en beleg ze met het zuurkoolmengsel.

Ingrediënten over?

Halve paprika:
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
4000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum