Getty Images
Vandaag staat op het menu: broodje zuurkool. Een gerecht met een stevige bite dat snel klaargemaakt is.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ groene paprika
- 25 gram pepercervelaatworst
- 2 plakjes rookvlees
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram zuurkool
- 2 eetlepels hotketchup
- Paprikapoeder
- 2 italiaanse bruine bollen
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
- Snijd de halve paprika in reepjes.
- Snijd de cervelaatworst en het rookvlees in reepjes.
- Bak de ui in de margarine zacht.
- Voeg de vleeswaren en de zuurkool toe en warm dit goed door.
- Maak de zuurkool op smaak met de hotketchup en wat paprikapoeder.
- Snijd de bollen open en beleg ze met het zuurkoolmengsel.
Ingrediënten over?
Halve paprika:
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.
Voedingswaarden
Energie
395kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
4000 milligram
Bron
- Voedingscentrum