Getty Images
Geniet van de heerlijke combinatie van zalm, ei en avocado.
Ingrediënten
- 1 bolletje (liefst volkoren)
- 1 flinke plak gerookte zalm
- 1/2 avocado
- 1 ei
- tuinkers (alfalfa mag ook)
- olie
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de bol in twee en besmeer met wat olie.
- Leg beide helften op het rooster van de oven.
- Bak ze in 5 minuten knapperig.
- Bak het ei in een klein beetje olie.
- Snijd de avocado ondertussen open en ontpit deze.
- Lepel het vruchtvlees eruit en prak deze tot een gladde puree.
- Voeg hier een beetje citroensap aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de broodjes uit de oven en besmeer beide helften met de avocadoprut.
- Leg hier bi jde onderste helft de zalm bovenop.
- Leg het gebakken ei bovenop de zalm en strooi er wat tuinkers overheen.
- Bestrooi naar smaak met peper. Leg de tweede helft er bovenop.