Cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes

Getty Images

Rolletjes pasta met een heerlijke vegetarische vulling

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 lasagnebladen
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • Provençaalse kruiden
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram hüttenkäse

Bereiding

  1.     Kook de lasagne in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2.     Neem de bladen uit het water en leg de stukken naast elkaar, afgedekt met plasticfolie.
  3.     Maak de groente schoon.
  4.     Snijd de ui in snippers de bleekselderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken of reepjes.
  5.     Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten. Bak de vegetarische reepjes en de paddenstoelen mee bruin. Maak het geheel op smaak met peper en wat Provençaalse kruiden.
  6.     Warm de gril voor.
  7.     Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de vulling er naast.
  8.     Meng de Parmezaanse kaas door de hüttenkäse en verdeel dit over de cannelloni.
  9.     Laat de cannelloni onder de hete gril in ca. 10 minuten bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met andijvie met olijven en kappertjes.

Hiervoor heb je nodig...
    Andijvie met olijven en kappertjes

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes of reepjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
 

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
2029 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum