Getty Images
Koud kunstje van gesmoorde groente
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 3 tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rozijnen
- 6 olijven zonder pit
- 1 eetlepel (zoute) kappertjes
- Ca. 1 eetlepel (rode wijn)azijn
- Mespunt suiker
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
- Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de aubergine zacht.
- Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
- Was de rozijnen.
- Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Spoel eventueel de zoute kappertjes af met koud water.
- Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
- Maak het gerecht op smaak met azijn en wat suiker en laat het afkoelen.
Menusuggestie
Lekker met een kippenbout en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kippenbouten zonder vel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum