Cevapcici

Getty Images

Vandaag staat op het menu: cevapcici. Gekruide gehaktrolletjes uit de Balkan. Ook lekker met gesmoord witlof met sinaasappel en zilvervliesrijst met tomatensaus. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • Paprikapoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Olie

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de peterselie schoon.
  2. Rasp de ui en snijd de knoflook en peterselie heel fijn.
  3. Maak het gehakt aan met de ui, de knoflook, de peterselie, peper, paprikapoeder en het paneermeel.
  4. Vorm er met natte handen 6 rolletjes van. Bestrijk de worstjes met een beetje olie.
  5. Grill de cevapcici in een grillpan, onder de grill of op de barbecue in 10 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met gesmoord witlof met sinaasappel en zilvervliesrijst met tomatensaus.

Hiervoor heb je nodig...

  • Gesmoord witlof met sinaasappel
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum