Getty Images
Zelfgemaakte ragout is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram (kastanje)champignons
- 50 gram gemengde noten zonder zout
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 2 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
- Schenk er 150 milliliter water bij.
- Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.
- Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
- Meng het volkorenmeel met de kookroom aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
- Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over. Geef de sperzieboontjes en de rijst er bij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram