Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst

Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst
Getty Images

Een pitte zalm met lekkere snijboontjes en zilvervliesrijst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 mootjes zalm
  • 1 eetlepels chilisaus
  • 400 gram snijbonen
  • 1 (rode) ui
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
  3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  5. Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
  6. Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
  8. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
  9. Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
  10. Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
  11. Leg de moten zalm erop.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum