Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram peultjes
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 blikje bamboescheuten (supermarkt of toko)
- 2 bosuitjes
- 1 kleine varkenshaas
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel vissaus (nam pla)
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap
- 1 theelepel sambal
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat de bamboescheuten uitlekken.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
- Roerbak de peultjes en de bamboescheuten een paar minuten mee.
- Maak het op smaak met de vissaus, de sojasaus en de sambal.
- Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- 2 eetlepels bieslook
- azijn
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
310kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
4 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum