Getty Images
Chinese gehaktballetjes voor 2 personen, klaar in 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 boterham zonder korst
- Halfvolle melk
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel olie
- 1 paprika
- 100 gram taugé
Bereiding
- Week het brood in wat melk.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Schil het stukje gember en rasp het boven de kom.
- Voeg het geweekte brood toe met het gehakt, de ketjap en wat peper.
- Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Doe de paprika bij het vlees met wat water en ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Warm de laatste minuut de taugé mee.
Menusuggestie
Lekker met savooiekool bestrooid met gehakte pinda's en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram savooiekool
- handje pinda's
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 330 kcal | 690 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 7 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum