Getty Images
Deze Chinese versie van gehaktballetjes is verrukkelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sneetje (oud) volkorenbrood
- halfvolle melk
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel olie
- 1 paprika
- 100 gram taugé
- chilipeper
- 120 gram zilvervliesrijst
- 600 gram savooiekool
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
Bereiding
- Week het brood in wat melk.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Schil het stukje gember en rasp het boven de kom.
- Voeg het geweekte brood toe met het gehakt, de ketjap en wat chilipeper.
- Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 balletjes van. Laat de gehaktballetjes afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de savooiekool schoon en snijd het in repen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
- Doe de paprika bij het vlees met wat water en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Kook de savooiekool in een bodempje water in circa 10 minuten gaar.
- Was de taugé onder stromend water.
- Hak de pinda's grof.
- Warm de laatste minuut de taugé met de gehaktballetjes mee.
- Strooi de pinda's over de savooiekool. Geef de rijst er bij.
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum