Getty Images
Dit recept voor Chinese groenteragout met tofu is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met zilvervliesrijst
Ingrediënten
- Stukje witte kool
- ½ struik bleekselderij
- 1 dunne prei
- 200 gram tofu
- 1 teentje knoflook
- 4 bolletjes gember
- 2 eetlepels olie
- 1 dl groentebouillon
- ½ eetlepel maïzena
- ½ eetlepel azijn
- 1 eetlepel gembersiroop
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de kool in smaller reepjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bestrooi ze met peper en weinig zout en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de gember klein.
- Verhit de olie en bak hierin de tofu al omscheppend bruin.
- Voeg de groente toe en roerbak dit kort mee.
- Voeg de groentebouillon en de gember toe en smoor de groente in ca. 5 minuten gaar.
- Roer de maïzena glad met de azijn en de gembersiroop en bind hiermee het vocht.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 305 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 6 gram | 9 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum