Chinese koolsalade met peer

Getty Images

Chinese salade met een zoetje en een zuurtje. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel honing
  • ½ komkommer
  • 200 gram chinese kool
  • 1 peer
  • 1 eetlepel seroendeng

Bereiding

  • Maak een sausje van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
  • Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door.
  • Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte.
  • Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
  • Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
  • Schil de peer en snijd hem in blokjes.
  • Schep het sausje door de peer.
  • Meng alles luchtig door elkaar.
  • Strooi er de seroendeng over.

Menusuggestie

Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Peren:
Peren zijn 1 tot 7 dagen goed te houden op een koele plaats. In de koelkast kunnen peren zelfs 2 tot 3 weken worden bewaard.

Voedingswaarden

Energie 
145kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum