Getty Images
Chinese salade met een zoetje en een zuurtje. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel honing
- ½ komkommer
- 200 gram chinese kool
- 1 peer
- 1 eetlepel seroendeng
Bereiding
- Maak een sausje van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
- Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door.
- Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte.
- Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
- Schil de peer en snijd hem in blokjes.
- Schep het sausje door de peer.
- Meng alles luchtig door elkaar.
- Strooi er de seroendeng over.
Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Peren:
Peren zijn 1 tot 7 dagen goed te houden op een koele plaats. In de koelkast kunnen peren zelfs 2 tot 3 weken worden bewaard.
Voedingswaarden
Energie
145kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum