Getty Images
Van deze oosterse soep krijgt u geen genoeg!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram tofu
- 1 eetlepel sojasaus
- Chilisaus
- Stukje gemberwortel
- 100 gram wortel
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- Stukje prei
- 1 klein blikje maïs
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 5 dl groentebouillon
- 2 nestjes mie
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng er wat sojasaus en chilisaus door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortels in plakjes, de paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Laat de maïs uitlekken.
- Verwarm de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
- Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
- Voeg alle groente toe en laat de groente bijna gaar worden.
- Doe de tofu en de mie in de soep en laat de mie gaar worden.
- Maak de soep op smaak met sojasaus en chilisaus.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum