Citroenijs met kaneeldruiven

Getty Images

Een klein eetfeestje!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram witte druiven
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kaneel
  • 2 bolletjes citroenijs

Bereiding

  1. Was de druiven en halveer ze.
  2. Verwijder eventueel met een scherp mesje de pitjes.
  3. Schep de druiven om met de honing, het citroensap en royaal kaneel. Verdeel dit over 2 glazen coupes.
  4. Schep er een bolletje citroenijs op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tartaar met groene pepersaus, roosjes bloemkool en aardappelen.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum