Getty Images
Een heerlijk fris nagerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine
- 2 dl groene thee met citroen
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 grote citroen
- 2 toeven slagroom (spuitbus)
Bereiding
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de hete thee.
- Roer de basterdsuiker er door.
- Boen de citroen goed schoon.
- Snijd 2 kleine schilletjes van de citroen voor de garnering.
- Rasp de rest van de schil er af.
- Pers de citroen uit.
- Roer wat geraspte citroenschil en het citroensap door het gelatinemengsel.
- Bestrijk 2 vormpjes dun met wat olie.
- Schenk het mengsel erin en laat het in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
- Houd de vormpjes een paar tellen in een bak met heet water.
- Stort de puddinkjes op borden en garneer met een citroenschilletje en een toefje slagroom.
Materialen
2 vormpjes (inhoud ca. 1½ dl)
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Vlaamse karbonade, bleekselderij en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
1 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum