Getty Images
Lekker met gebakken kipreepjes en geroosterde worteltjes. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 6 dl (groente)bouillon
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 200 gram risottorijst
- ½ citroen
- Mespunt tijm
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst kort mee.
- Giet er een deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
- Giet, als de bouillon is opgenomen er weer een scheut bouillon bij. Laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af.
- Maak de risotto op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipreepjes en geroosterde worteltjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 350 gram wortelen
- ½ eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
2 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum