Citroenrisotto

Getty Images

Lekker met gebakken kipreepjes en geroosterde worteltjes. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 6 dl (groente)bouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram risottorijst
  • ½ citroen
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de rijst toe en bak de rijst kort mee.
  5. Giet er een deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
  6. Giet, als de bouillon is opgenomen er weer een scheut bouillon bij. Laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
  7. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af.
  8. Maak de risotto op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipreepjes en geroosterde worteltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  •     150 gram kipfilet
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     350 gram wortelen
  •     ½ eetlepel olie

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum