Getty Images
Heerlijke vegetarische groentepannenkoekjes!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kleine courgettes (ca. 700 gram)
- 3 eieren
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 3 eetlepels bloem
- 10 sprieten bieslook
- Selderij, tijm of dille
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Was de courgettes en rasp ze middelfijn.
- Doe de courgetterasp in een vergiet en laat het een kwartiertje uitlekken.
- Druk daarna er zoveel mogelijk vocht uit.
- Klop de eieren los in een grote kom.
- Meng er de geraspte citroenschil, de bloem en de klein geknipte kruiden door. Voeg de goed uitgeknepen courgette toe en maak het mengsel op smaak met peper en een beetje zout.
- Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
- Schep met 2 lepels 3-4 bergjes van het mengsel in de pan.
- Bak de fritters in 5-6 minuten gaar en lichtbruin.
- Bak zo de rest en houd ze warm op een bord op een pan met heet water.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum