Courgettesoep

Getty Images

Super gezond én lekker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minten

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 dl (groente)bouillon (van tablet)
  • 6 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in de pesto.
  4. Voeg de blokjes courgette toe met de bouillon en kook dit in 15 minuten gaar.
  5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  6. Pureer de courgettemassa in de keukenmachine, met de staafmixer of door een zeef.
  7. Breng de puree weer aan de kook en garneer met de bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lasagne met makreel.

Ingrediënten over?

Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum