Getty Images
Super gezond én lekker!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minten
Ingrediënten
- Stukje ui
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel pesto
- 2 dl (groente)bouillon (van tablet)
- 6 sprietjes bieslook
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Was de courgette en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui zacht in de pesto.
- Voeg de blokjes courgette toe met de bouillon en kook dit in 15 minuten gaar.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Pureer de courgettemassa in de keukenmachine, met de staafmixer of door een zeef.
- Breng de puree weer aan de kook en garneer met de bieslook.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lasagne met makreel.
Ingrediënten over?
Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
65kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum