Getty Images
Vandaag staat op het menu: couscous met aubergine en vegetarische roerbakreepjes. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 kleine ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 175-200 gram couscous
- 1 theelepel ras el hanout
- 3 dl groentebouillon
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
- Breng de bouillon aan de kook en schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Bak de roerbakreepjes in 1 eetlepel olie bruin.
- Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
- Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
- Maak de groente op smaak met het paprikapoeder.
- Meng de groente door de couscous. Schep de roerbakreepjes er op.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum