Getty Images
Couscous: een topper uit de Marokkaanse keuken. Ook lekker om in de zomer lauwwarm te eten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 gedroogd pepertje
- 150 gram couscous
- 3 dl kippenbouillon
- 200 gram prei
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 8 dadels
Bereiding
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil en het verkruimelde chilipepertje en schep dit door de kip.
- Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op.
- Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten wellen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
- Bak de prei en de wortel mee gaar.
- Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
- Schep de dadels door de couscous en schep het kip-groentemengsel er op.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum