Getty Images
Een snel en makkelijk gerecht dat binnen 15 minuten op tafel kan staan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 gegrilde paprika's
- 1 kleine blikje artisjokhartjes
- 1 blikje sardines
- 1 eetlepel olie van sardines
- 2 theelepels citroensap
Bereiding
- Breng 2 dl water aan de kook en schenk dit over de couscous.
- Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
- Snijd de artisjokhartjes kleiner.
- Laat de sardientjes uitlekken. Halveer de sardientjes in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
- Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
- Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
- Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
- Schep de stukjes vis er door.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar.
Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
750 milligram
Bron
- Voedingscentrum