Couscous met mediterrane groente en sardientjes

Getty Images

Een snel en makkelijk gerecht dat binnen 15 minuten op tafel kan staan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's
  • 1 kleine blikje artisjokhartjes
  • 1 blikje sardines
  • 1 eetlepel olie van sardines
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Breng 2 dl water aan de kook en schenk dit over de couscous.
  2. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
  5. Snijd de artisjokhartjes kleiner.
  6. Laat de sardientjes uitlekken. Halveer de sardientjes in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
  7. Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  8. Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
  9. Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
  10. Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
  11. Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
  12. Schep de stukjes vis er door.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar.
Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.

 

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
750 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum