Getty Images
Vandaag een lekkere couscous op het menu. Met shoarma, weer eens wat anders. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 1/2 bouillontablet
- 175 gram snelkookcouscous
- 1 eetlepel olie
- 150 gram varkensvleesreepjes
- Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden
- 400 gram roerbakgroente
- 3-4 eetlepels chilisaus (flesje)
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Breng 3 dl water aan de kook en los het stuk bouillontablet er in op.
- Schenk dit over de couscous en voeg de rozijnen toe.
- Laat dit 5 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.
- Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.
- Doe de couscous erbij met wat chilisaus en warm het geheel goed door.
- Maak het gerecht op smaak met eventueel wat chilisaus.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum