Getty Images
Een heerlijk Marokkaans gerecht, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 gele en 1 rode paprika
- 1 kleine courgette
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 dl groentebouillon
- 200 gram couscous
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de tofu kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg de couscous toe aan de specerijen en schenk de bouillon er bij.
- Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
- Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum