De drie gezusters

Getty Images

Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 220 gram)
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen (uitlekgewicht circa 220 gram)
  • 1 bosje radijs
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout (koeling)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  3. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olijfolie, azijn, de mosterd en wat peper.
  5. Laat de kidneybonen en witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen.
  7. Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren. Schep de radijs door het bonenmengsel.
  9. Was het stuk komkommer en snijd het in boogjes.
  10. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng ze door de komkommer. Geef de salade er bij.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur