Getty Images
Maak je eigen seroendeng
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram snijbonen
- 1 sjalotje
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel reepjes geschaafde geroosterde kokos of geraspte kokos
Bereiding
1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
2. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
3. Meng het sjalotje met 1 eetlepel water, de sambal, citroensap en de basterdsuiker en schep dit door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
4. Bak eventueel de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.
5. Strooi de kokos over de salade.
Menusuggestie
Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
* 200 gram runderlap
* 1 tomaat
* 1 eetlepel vloeibare margarine
* 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
9 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum