Getty Images
Vandaag staat op het menu: drumsticks in pittige tomatensaus. Ook lekker met gestoofde courgettes en volkorenmacaroni. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ rode peper
- 4 drumsticks
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 dl (kippen)bouillon
- 1 laurierblad
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper klein en verwijder de pitjes.
- Verwijder het vel van de drumstick.
- Bestrooi de drumsticks met peper en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de ui en de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de peper toe met de bouillon en het laurierblad.
- Stoof de drumsticks in 40 minuten in de saus gaar.
- Verwijder het laurierblad.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgettes en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 6 grote opscheplepels volkoren macaroni
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Drumsticks:
Bewaar rauwe drumsticks afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries de kip eventueel in. Verpak de drumsticks in diepvrieszakjes of –doosjes en bewaar ze maximaal 9 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
285kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum