Drumsticks in pittige tomatensaus

Getty Images

Vandaag staat op het menu: drumsticks in pittige tomatensaus. Ook lekker met gestoofde courgettes en volkorenmacaroni. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 4 drumsticks
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 dl (kippen)bouillon
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Snijd het stukje peper klein en verwijder de pitjes.
  3. Verwijder het vel van de drumstick.
  4. Bestrooi de drumsticks met peper en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Fruit de ui en de tomatenpuree kort mee.
  7. Voeg de peper toe met de bouillon en het laurierblad.
  8. Stoof de drumsticks in 40 minuten in de saus gaar.
  9. Verwijder het laurierblad.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgettes en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 6 grote opscheplepels volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Drumsticks:
Bewaar rauwe drumsticks afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries de kip eventueel in. Verpak de drumsticks in diepvrieszakjes of –doosjes en bewaar ze maximaal 9 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
285kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum