Getty Images
Officieel mag dit geen snert heten, omdat snert volgens de kenners altijd met gedroogde groene erwten of spliterwten gemaakt wordt. Dat maakt ‘m echter niet minder lekker!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- circa 300 gram knolselderij
- 2 wortels
- mespunt kerrie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 kleine aardappelen
- 6 deciliter groentebouillon
- 600 gram diepvries doperwten
- 300 gram gestoomde makreel
- 4 takjes bladselderij
Bereiding
- Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.
- Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Doe de blokjes aardappel, de bouillon en de doperwten in de pan.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de soep op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep.
- Garneer met de bladselderij.