Getty Images
Vandaag staat op het menu: farfalle met gerookte kip. Een gerecht met een lekkere bite. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren farfalle of andere pasta
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 dunne prei
- 200 gram kerstomaatjes
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net gaar.
- Maak de knoflook en de sjalotten schoon en snijd het klein.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Snijd de kip in blokjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten glazig.
- Bak de tomaatjes en de prei kort mee.
- Voeg de uitgelekte farfalle toe met de kip en laat dit heet worden.
- Maak de pasta op smaak met de kappertjes, een beetje vocht van de kappertjes of wat azijn en peper.
Ingrediënten over?
Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum