Fishfingers met pittige groente

Getty Images

Om je vingers bij af te likken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram pangasiusfilet
  • Citroensap
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • Stuk knolselderij
  • ½ rood pepertje
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon
  • 5 eetlepels volkorenmeel
  • 2 theelepels kerrie
  • Ketjap

Bereiding

  1. Snijd de pangasius in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  2. Wrijf de stukken vis in met peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Halveer de wortel en de prei in de lengte en snijd de helften in stukken. Snijd de knolselderij in reepjes.
  5. Snijd het stukje peper fijn.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  7. Voeg de peper en de tomatenpuree toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit even mee.
  8. Voeg de bouillon toe en smoor de groente verder gaar. Maak op smaak met een beetje ketjap.
  9. Meng het volkorenmeel met de kerrie in een diep bord.
  10. Wentel elk stuk vis goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  11. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de fishfingers in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  12. Leg de vis op de groente.

Menusuggestie

Lekker met röstirondjes uit de oven.

Hiervoor heb je nodig...

    10 röstirondjes


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum