Getty Images
Een verrassingspakketje uit de oven!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 1 sjalot of stukje ui
- 2 kleine forellen
- 2 schijven citroen
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Verdeel de snippers sjalot en de plakjes champignons over 2 stukken aluminiumfolie.
- Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
- Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
- Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
- Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum