Getty Images
Dit visgerecht heb je zo op tafel staan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 rode (punt)paprika
- ½ rode ui
- 2 forellen
- citroensap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 eetlepel olijventapenade
- 8 blaadjes basilicum
- paprikapoeder
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de ui in snippers.
- Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
- Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
- Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
- Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
- Knip de basilicum in reepjes.
- Meng de tapenade en de basilicum door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
- 150 gram volkoren macaroni
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham dun met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden
Energie
330kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum