Getty Images
Een heerlijke Franse stamppot met bloemkool!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 500 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 bosuitje
- 8 olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kipfilet
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ca. 1 dl (groente) bouillon
- tijm
Bereiding
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
- Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.
- Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.
- Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.
- Halveer de olijven.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.
- Snijd de kipfilet in dunne repen en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak de kipreepjes in de hete margarine in 5 minuten gaar en bruin.
- Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.
- Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.
- Maak de stamppot eventueel wat smeuïg met hete bouillon.
- Maak de stamppot op smaak met wat tijm. Schep de kip er op.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1210 milligram
Bron
- Voedingscentrum