Franse vissoep

Getty Images

Vandaag op het menu: Bretonse kost. Deze maaltijdsoep is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met bruin (stok)brood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine prei
  • 150 gram bospeen
  • 100 gram peultjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 (groente)bouillontablet
  • 100 gram zalmfilet
  • 75 gram gekookte mosselen
  • 75 gram hollandse garnalen
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.
  3. Laat de mais uitlekken.
  4. Verdun de gezeefde tomaten met 3 dl water en voeg de bouillontablet toe.
  5. Breng dit aan de kook en laat hierin de groente ca. 6 minuten koken.
  6. Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  7. Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3-5 minuten zacht koken.
  8. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden.

Menusuggestie

Lekker met bruin (stok)brood.

Hiervoor heb je nodig...

    1/2 bruin stokbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Mosselen en garnalen:
Mosselen en garnalen bederven snel. Bewaar ze niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Gekookte mosselen en garnalen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren.
 

Voedingswaarden

Energie 
285kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum