Getty Images
Maak binnen een kwartiertje deze lekkere wortelsoep. Makkelijk en gezond! Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 1/3 (groente)bouillontablet
- 1 sinaasappels
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
- Fruit de ui in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
- Schenk 3 dl water met het stukje bouillontablet er bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Breng de soep met het sinaasappelsap weer aan de kook.
- Knip de peterselie klein.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil, peper en strooi de peterselie er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht schnitzel met kappertjes, spruitjes en aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
880 milligram
Bron
- Voedingscentrum