Getty Images
Met verse aardbeien. Heerlijk als tussendoortje tijdens een zomerse middag of als nagerecht, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram aardbeien
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram halfvolle kwark
- 2 eierkoeken
- 2 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam
- 2 satéprikkers
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
- Roer de vanillesuiker door de kwark.
- Snijd de eierkoeken in tweeën.
- Bestrijk 2 helften met de kwark en 1 helft met de jam.
- Verdeel de aardbeiplakjes over de kwark. Stapel op een helft met kwark-aardbei de helft met jam, leg daarop de andere helft met kwark-aardbei en dek dit af met de resterende halve eierkoek.
- Steek de satéprikkers in de stapel en snijd hem voorzichtig in tweeën.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht penne met groene asperges en ham en komkommersalade.
Ingrediënten over?
Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum