Getty Images
Deze week als dessert: fruitsalade met cranberrydressing. Lekker met als hoofdgerecht aardappel-uientaart
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- Paar pitloze druiven
- 1 rode appel
- 1 mandarijn
- 1 kiwi of zespri gold
- 2 eetlepels cranberrycompote (pot)
- ½ eetlepel citroensap
- ½ eetlepel vloeibare honing
Bereiding
- Was de druiven en halveer grote exemplaren.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Schil de mandarijn en verdeel hem in partjes.
- Schil de kiwi en snijd hem in halve plakjes.
- Meng de cranberrycompote met het citroensap en de honing.
- Schep de dressing voorzichtig door het fruit.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht aardappel-uientaart.
Ingrediënten over?
Cranberry compote:
De compote kan snel gaan schimmelen. Gebruik daarom altijd een schone lepel en bewaar een aangebroken pot maximaal 7 dagen in de koelkast.
Gebruik de compote op brood of als nagerecht met yoghurt of maak jus op smaak met een lepeltje compote.
Voedingswaarden
Energie
135kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum