Fruitsalade met cranberrydressing

Getty Images

Deze week als dessert: fruitsalade met cranberrydressing. Lekker met als hoofdgerecht aardappel-uientaart

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • Paar pitloze druiven
  • 1 rode appel
  • 1 mandarijn
  • 1 kiwi of zespri gold
  • 2 eetlepels cranberrycompote (pot)
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel vloeibare honing

Bereiding

  1. Was de druiven en halveer grote exemplaren.
  2. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  3. Schil de mandarijn en verdeel hem in partjes.
  4. Schil de kiwi en snijd hem in halve plakjes.
  5. Meng de cranberrycompote met het citroensap en de honing.
  6. Schep de dressing voorzichtig door het fruit.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht aardappel-uientaart.

Ingrediënten over?

Cranberry compote:
De compote kan snel gaan schimmelen. Gebruik daarom altijd een schone lepel en bewaar een aangebroken pot maximaal 7 dagen in de koelkast.

Gebruik de compote op brood of als nagerecht met yoghurt of maak jus op smaak met een lepeltje compote.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum